خانه / اسلايد /  شهادت؛ بالاترين درجه يقين

 شهادت؛ بالاترين درجه يقين

 راه سعادت با قرآن در زندگي 

 شهادت؛ بالاترين درجه يقين

اگر در اين يقين نيز بسيار پيش رود و قوي گردد،به مرحله بالاتري که مي‌رسد «حق اليقين» است:

✨ «إِنَّ هَذَا لَهُوَ حَقُّ الْيَقِينِ »؛🔹 [آن‌چه درباره اين سه طايفه بيان شد] بي‌ترديد اين است همان حقّ يقيني.

در اين حالت، انسان به راستي خداوند را هميشه حاضر و ناظر مي‌داند. کسي که به اين مقام مي‌رسد، داراي ورع مي‌شود و زاهد مي‌گردد.اين فرد به خدا توکل دارد و تسليم اوست. براي اين انسان کشف و شهود صورت مي‌گيرد.

هر انساني تمنا مي‌کند که بالاترين مقام را داشته باشد و بالاترين مقامي‌را که آدمي مي‌تواند به آن برسد «شهادت» در راه خداست.  بالاترين مقام شهدا را شهداي کربلا دارند،چون خالصانه و با آگاهي از اين‌که به هيچ مقام دنيايي نمي‌رسند و در روز عاشورا همگي کشته خواهند شد،

تا آخرين لحظه‌هاي عمرشان از ولي خدا و فرزند رسول الله دفاع کردند. از بين اين هفتاد و دو نفر، بعد از امام حسين علیه السلام حضرت عباس داراي مقام بالاتر و ويژه‌اي است که تمام شهيدان در بهشت آرزوي مقام او را دارند.

ممکن است اين سؤال به ذهن خطور کند، که همگي در يک‌زمان و مکان به شهادت رسيدند؛پس چرا مقام يک نفر از ديگران بالاتر است؟

اين مسأله‌اي بين انسان و خدا است؛ چون کسي که بيش‌ترين آگاهي را از قلوب بندگانش دارد و ميزان اخلاص آن‌ها را مي‌داند، همانا خداوند است.  چنان‌که گفتيم، ايمان و اخلاص و يقينِ همه مردم در يک درجه نيستند،بلکه درجات مختلفي دارند.

در تاريخ کربلا مي‌خوانيم، گروهي از اصحاب امام حسين به همراه ايشان از مکه به سوي کربلا حرکت کردند، اما برخي از آن‌ها از نيمه‌راه بازگشتند و عده‌اي هم در نيمه راه به امام ملحق شدند.

حتي پيوستن به ياران امام حسين در آخرين لحظه نيز صورت گرفت؛ مثلاً «حُر بن يزيد رياحي» در آخرين لحظه به سپاه امام پيوست.يعني در لحظه آخر، ميان جهنم و بهشت يکي را انتخاب کرد  و با اين‌که سرلشکر گروهي بسيار بود، خيل سربازان خود را رها کرد تا رضايت خدايش را جلب کند و با الحاق به سپاه امام، براي کشته شدن آغوش باز کرد و به اين مسأله يقين داشت که سعادت در شهادت است.

🔴 کرامت انسان در تقواست

✨«إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِندَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ»؛🔹 بي‌ترديد گرامي‌ترين شما نزد خدا پرهيزكارترين شماست.🔹 به‌يقين، خدا دانا و آگاه است.

دراين آيه، براي کرامت و تقوا درجاتي مشاهده مي‌شود. باکرامت‌ترين شما نزد خدا با تقواترين شماست. همانا خداوند به آن‌چه در دل بندگانش مي‌گذرد، آگاه است.

پس با اين حساب، من و شما نمي‌توانيم دربارۀ ايمان و تقوا و آن‌چه در قلوب ديگران مي‌گذرد، نظر دهيم. زيرا بسياري ايمان و تقوا به فراواني علم انسان نيست؛بلکه به قلب او است که تا چه اندازه با خدا باشد و خالصانه در هر عملي خداوند را در نظر بگيرد و هدفي جز او نداشته باشد.

همچنین ببینید

هدایت تکوینی:

هدایت تکوینی: به معنی ایصال به مطلوب و گرفتن دست بندگان و گذراندن آنها از …

هدایت پروردگار نسبت به انسان چهار نوع است :

هدایت پروردگار نسبت به انسان چهار نوع است : 🍀 ۱ـ هدایت عام و تکوینی …

بهترین هدیه به امام زمان علیه السلام

🔴 بهترین هدیه به امام زمان علیه السلام   🔵 آیت الله مصباح یزدی( ره) …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *