خانه / اسلايد / ویژگی های بهشت

ویژگی های بهشت

ویژگی های بهشت
« مُدْهَامَّتَانِ » (رحمن/۶۴)
بعد به پنج ویژگی این دو بهشت که بعضی به آنچه دربارة دو بهشت سابق گفته شد شباهت دارد، و بعضی متفاوت پرداخته می گوید، هر دو کاملاً خرم و سرسبزند.
«مدها متّان»، از ماده (دهمه) به معنای سرسبز است به طوری که شدت سبزی رنگش متمایل به سیاهی شده باشد ( و شاید در فارسی رنگ سیّمی را مصداق آن است) در این جمله در وصف دو بهشت نامبرده می فرماید: که سبزیش و غرور و ابتهاج درختانش به نهایت رسیده، و برگها متمایل به سیاهی است .
و از آنجا که چنین رنگی نشانه نهایت شادابی، و طراوت گیاهان و درختان است، این تعبیر بیانگر نهایت خرمی آن دو بهشت است،
فبای آلاء ربکما تکذبان
باز در اینجا اضافه می کند: کدامیک از نعمتهای پروردگارتان را تکذیب می کنید،
*************

فیهما عینان نضاخّتان
یعنی در آن دو بهشت دو چشمه است که چون فواره با شدت می جوشند. «نضاخّتان» از ماده نضخ به معنی فوران آب می باشد. (در حال فوران).(نمونه).
در این دو بهشت دو چشمه ئی است که طوری آب از زمین آن می جوشد که سنگ ریزه ها و ریگهای اطراف آنرا بالا می اندازد، و این اشاره به تفاوت مراتب این دو بهشت است و دلالت دارد بر پستی مرتبه این دو چشمه نسبت به دو چشمه ایکه در آیه بالا ذکر شده
« فَبِأَیِّ آلَاء رَبِّکُمَا تُکَذِّبَانِ » (رحمن/۶۵)،
دگر بار از جن و انس به صورت استفهام انکاری می پرسد. کدامین نعمت پروردگارتان را تکذیب می کنید،
*************

فِيهِمَا فَاكِهَةٌ وَنَخْلٌ وَرُمَّانٌ ﴿٦٨﴾ فَبِأَيِّ آلَاءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ
در آنها ميوه‏هاى فراوان و درخت خرما و انار است .«۶۸» پس كداميك از نعمت هاى پروردگارتان را انكار مى‏كنيد ؟

چرا از بین میوه های بهشتی به نخل و رمّان اشاره شده
« فِیهِمَا فَاکِهَةٌ وَنَخْلٌ وَرُمَّانٌ »
در این آیه دربارة میوه های این دو بهشت می گوید: در آنها میوه های فراوان و درخت خرما و انار است. بدون شک فاکهه مفهوم گسترده ای دارد و همة انواع میوه را شامل می شود، ولی به خاطر اهمیت خرما و انار و زیادی منافع آنها سبب شده که بالخصوص از آن دو نام برده شود.
قابل توجه اینکه : در آیات فوق از میان غذاهای بهشتی مخصوصاً‌ روی میوه ها تکیه شده و از میان میوه ها به خصوص خرما و انار را نام برده، ولی عجب آنکه، به جای خرما «درخت خرما» (درخت نخل) گفته شده ولی در مورد انار نام خود میوه آمده است، و لابد هر کدام نکته ای دارد. اما ذکر خصوص میوه از میوه های بهشتی به خاطر اهمیتی است که میوه ها در تغذیه دارند، تا آنجا که انسان را موجودی، «میوه خوار» نامیده اند، و نقش میوه ها در طراوت و شادابی و نشاط انسان نه تنها از نظر علمی بلکه از نظر تجربه عمومی مردم نیز آشکار است. و اما ذکر نخل به جای میوه ممکن است از این نظر باشد که درخت نخل علاوه بر میوه اش از جهات مختلف مورد استفاده است، در حالی که درخت انار چنین نیست.
از برگهای نخل انواع وسائل زندگی، از فرش گرفته تا کلاه و لباس و وسیله حمل و نقل و تخت خواب می بافند، و از الیاف آن استفاده های مختلف می کنند.
بعضی از قسمتهای آن خواص داروئی دارد، و حتی از تنه آن به عنوان ستون برای بعضی عمارتها یا پل برای عبور از نهرها استفاده می کنند.
و اما انتخاب این دو میوه از میوه های بهشتی به خاطر تنوع این دو می باشد، یکی غالباً‌ در مناطق گرم می روید، دیگری در مناطق سرد، یکی ماده قندی دارد، دیگری ماده اسیدی، یکی از نظر طبیعت گرم است، و دیگری از نظر طبیعت سرد، یکی غذاست، و دیگری برطرف کننده تشنگی. درباره مواد حیاتی موجود در خرما، و انواع ویتامینهای آن که امروز کشف شده که بالغ بر ۱۳ ماده حیاتی و ۵ نوع ویتامین است و همچنین سایر خواص که در سوره مریم، به عنوان یک غذای نیرومند بیان شده.
‌ و اما انار که در بعضی از روایات به عنوان «سید الفاکهه» بهترین میوه ها معرفی شده، دانشمندان مطالب بسیاری گفته اند، از جمله روی قدرت پاک کننده خون، و مقدار قابل توجه ویتامین ث در آن تکیه کرده اند، فوائد دیگری برای انار (شیرین و ترش) در کتب آمده است. از جمله تقویت معده، دفع تبهای صفرائی، یرقان، جرب (بیماری های خارش) تقویت دید چشم، رفع جراحات مزمن،‌ تقویت لثه، دفع اسهال، است.
حدیثی از امام صادق (ع): اطعموا صبیانکم الرمان، فانه اسرع لشبابهم » به کودکان خود انار دهید که موجب رشد سریع آنها است.
در حدیث دیگر آمده است: فانه اسرع لالسنتهم، زودتر به سخن می آیند.
و در حدیث دیگر از امام باقر و امام صادق (ع) فرمودند: ما علی وجه الارض ثمره کانت احب الی رسول الله (ص) من الرمان » (هیچ میوه ای در روی زمین نزد رسول خدا محبوبتر از انار نیست.
و باز همان سئوال را تکرار می فرمایند:
« فَبِأَیِّ آلَاء رَبِّکُمَا تُکَذِّبَانِ »
کدامین نعمتهای پروردگارتان را انکار می کنید.

همچنین ببینید

هدایت تکوینی:

هدایت تکوینی: به معنی ایصال به مطلوب و گرفتن دست بندگان و گذراندن آنها از …

هدایت پروردگار نسبت به انسان چهار نوع است :

هدایت پروردگار نسبت به انسان چهار نوع است : 🍀 ۱ـ هدایت عام و تکوینی …

بهترین هدیه به امام زمان علیه السلام

🔴 بهترین هدیه به امام زمان علیه السلام   🔵 آیت الله مصباح یزدی( ره) …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *