خانه / اسلايد / ماه مبارک رمضان ، ماه دعا و عرفان

ماه مبارک رمضان ، ماه دعا و عرفان

ماه مبارک رمضان 

ماه دعا و عرفان

 

میدانیم در ماه رجب دعاهای فراوانی وارد شده است با آثار زیادی اما اصل دعا برای تقرب بسوی خداوند و معبود است ولی دعا و اجابت آن شروط فراوان دارد.

معنای دعا

دعا در لغت به معنای صدا زدن و یاری طلبیدن و در اصطلاح شرع، به معنای گفتگو کردن با حق تعالی به نحو طلب حاجت و درخواست حل مشکلات از درگاه اوست.

با تذکر این نکته که دعا و استخاره “طلب خیر” از خداست؛ نه اینکه خدا و اهل البیت علیهم السلام را استغفر الله خادم و موظف به عملی کردن تمام خواسته های خود بدانیم و در صورت عدم استجابت توقع های ما به نحو دلبخواه و سرعت و کیفیت مطلوب از خدا و اهل البیت روی بگردانیم یا به باورها و اعتقادات دینی خود مشکوک شویم.

اگر این دنیا و زمین و آسمان حساب و کتابی دارد ؛ آیا می شود که دعا و استجابت یا عدم استجابت یا تآخیر یا تغییر حساب و کتاب نداشته باشد؟

 

بالاخره باران بیاد یا نیاد؟

 

می گویند عابدی مستجاب الدعوه متحیر مانده بود بین دو دخترش، که یکی دعا می کرد باران بیاید تا کار کشاورزی او و شوهرش رونق بگیرد و دومی دعا می کرد که باران نیاید تا کوزه های سفالی شوهر کوزه گرش خراب نشوند.

راستی خدا چند ملیون نفر در هر لحظه دارد که از او دعاهای متفاوت (و گاهی متناقض ) کوچک و بزرگی می خواهند.

«الحمدلله الذی لا یشغله سمع عن سمع» سبحان الله و بحمده. سپاس خدایی را که گوش دادن به هیچ کس او را از گوش دادن به دیگری مشغول نمی سازد.

 

شرایط پیش از دعا

 

۱٫ـ واقعا خواستن و طلب در وجود انسان پیدا شود.

۲٫ ـ شناخت و معرفت نسبت به خدا.

۳٫ـ اخلاص.

۴٫ـ هماهنگی سایر شئون دعا کننده.

۵٫ـ یقین به اجابت.

۶٫ـ حضور قلب.

۷٫ـ بریدن از غیر خدا.

۸٫ـ مخالف نبودن با سنن تکوین و تشریع.

۹٫ـ مورد دعا نتیجه گناه نباشد.

۱۰٫ـ دعا نباید جانشین فعالیت قرار گیرد.

فوائد دعا

 

۱ـ دفع بلای حتمی: یکی از فوائد دعا، دفع بلای حتمی است.

امام کاظم علیه السلام فرمود: دعا کنید چرا که دعا و در خواست از خداوند: بلا را دفع می­کند، در حالی­که بلا مقدر و حتمی شده است.

۲٫ آرامش روانی:

گاهي انسان در زندگي روزمره خود گرفتار مشكلاتی می‌شود كه بر طرف كردن آن از توانش خارج است، و باعث ایجاد نگرانی و اضطراب می­شود. بهترين راه برای از بين بردن اضطراب و بدست آوردن آرامش، دعا و راز و نياز با خداست ؛ چرا كه دعا برقراری ارتباط بنده با خداست.

خدايي كه بر هر كاری تواناست. اين ارتباط انسان را اميدوار و دلگرم به قدرتی برتر می­كند كه اگر صلاح بداند به راحتی آن فشارها و سختی‌ها را برطرف می‌كند.

۳٫ رسیدن به مقام و منزلت در پیشگاه خداوند:

امام صادق علیه السلام می­فرماید: نزد خداوند مقام و منزلتی است که فقط با دعا می­توان به آن رسید.

۴٫ خودسازی: برقراري ارتباط با خداوند و با او به راز و نياز پرداختن در صورتي امكان‌پذير است كه اعمال او خلاف خواست پروردگار نباشد.

خداوند در قرآن كريم مي‌فرمايد: «در خواست کسانی را که ایمان آورده­ و کارهای نیک انجام داده­ اند می­پذیرد و از فضل خود بر آنها می­افزاید، اما برای کافران عذاب شدیدی است.» بنابراین چون شرط به اجابت رسيدن دعا، ترك گناه است، كسي كه حقيقتا درخواستی از خدا دارد، مراقب اعمال و رفتار خود خواهد بود.

همچنین ببینید

اشاره به آیات تسبیح 

اشاره به آیات تسبیح سَبَّحَ لِلَّهِ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ   هرآنچه …

حقیقت نماز

🔸حقیقت نماز🔸   ✅اقامۀ نماز گناهان ظاهری و قلبی را درمان می‌کند. اگر کسی اهل …

سؤال؟ از مجموع این آیات چه می فهمید؟

سؤال؟ از مجموع این آیات چه می فهمید؟ معلوم میشود که معنا و حقیقت تسبیح …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *