خانه / اسلايد / ویژگیهای ماه رمضان

ویژگیهای ماه رمضان

ویژگیهای ماه رمضان

 

۱ـ ماه مناجات با معبود و نزول الطاف الهی

 

۲- ماهی است که از همه ماه ها ارزشمندتر و با فضیلت تر است.

۳- روزهایش ارزشمندترین روزهاست.

۴- و شبهایش با فضیلت ترین شب هاست.

۵- و ساعت هایش از همه ی ساعت ها ارزشمند تر و ارجمندتر است.

۶- ماهی است که شما به میهمانی خدا دعوت شده اید.

این ماه ماهی است که شما دعوت شده اید به مهمانی خدا، پس صاحب سفره و میزبان خداست، هرکس صاحب خانه و سفره باشد به نام اوست.

همه ی ماه ها از آن خداست، اما در این ماه، خداوند سفره ویژه ای انداخته و دعوت نامه ای مخصوص صادر کرده است، لذا ماه مهمانی خدا، ماه بندگان عاشق و روزه داران مخلص است، و گرنه خدا در همه ی ایام و لیالی و به همه ی موجودات رزق و روزی می دهد.

آیا آن خدایی که کِرم را در دل سنگ و در اعماق دریا، برگ سبز، به دهانش می رساند، سفره ی مهمانی اش همه جا باز نیست؟ خدایی که درندگان، چرندگان، پرندگان وحوش و انسانهای عالم و جاهل، مردم کافر و ملحدی که حتی خدا را نمی شناسند و انکار می کنند و مار و عقرب می پرستند، خدا نان و هوا و رزق و روزی آنان را هم می دهد، همه و همه ریزه خورسفره ی احسان و بخشش خدا هستند، آیا اینها سفره ی مهمانی گسترده ی خدا نیست؟

ای کریمی که از خزانه ی غیب

گبر و ترسا وظیفه خور داری

دوستان را کجا کنی محروم

تو که با دشمنان نظر داری

آری، با این که سفره ی مهمانی و خوان احسان خدا همیشه و همه جا و برای هر موجودی گسترده است، اما نمی گوید خدا سفره انداخته است، فقط به ماه مبارک رمضان که می رسد، می گوید یکی از ویژگیهای این ماه آن است که خدا سفره ی مهمانی اش در این ماه گسترده است و مهمانی اش به گونه ی خاصی است که بندگان مخلص باید از خوردن و آشامیدن و گناه و لغزش و ستم و حق کشی پرهیز نمایند.

۷- و خدا شما را در این ماه گرامی داشته است.

همه ی شما در این ماه عزیز رمضان، جزو کسانی قرار داده شده اید که خدا به آنان کرامت و عنایت کرده است. بعضی ها ممکن است توفیق پیدا نکنند که به این سفره مهمانی حاضر شوند، و به این مهمانی بزرگ راه پیدا نکنند، و حال آنکه شما را از توفیق شرکت نصیبی داده اند، و شما جزو کسانی هستید که خداوند به آنان کرامت فرموده است.

یک وقت شما شخصی را خیلی دوست دارید و می خواهید به او خدمتی بنمایید، اما نمی دانید که او به چه چیزی نیازمند و علاقمند است. از خودش می پرسید که چه چیزی را دوست داری؟

خداوند می فرماید: حال که موفق شدی و به مهمانی من آمدی، جزو کسانی خواهی بود که واقعا محبوب من هستند، و می دانیم که عشق و محبت هم طرفینی است، لذا می فرماید: شما در این ماه جزو کرامت شده ها هستید.

با دعاهای ماه مبارک رمضان ارتباط محب با محبوب برقرار می شود ، و خواسته های مادی و معنوی را با خدای خود و با زبان دعا بیان می کند. حضرت می فرماید: أَنْفَاسُکُمْ فِیهِ تَسْبِیحٌ

۸- نفس های شما در ماه رمضان تسبیح است.

 

تفکری در الطاف الهی

 

یک مثال کوچک، با محاسبه کردن دقیقه ها و ساعت ها و شبانه روز می شود تعداد نفس هایی را که انسان می کشد حساب کرد و مشخص خواهد شد که در ماه رمضان، بدون کوچک ترین کار و عمل چه قدر انسان نَفَس می کشد، به همان اندازه در نامه ی عمل او تسبیح و ذکرخدا و حسنه ثبت می شود.

انسان به طور متوسط در هر دقیقه، ۱۷ تا ۱۸ مرتبه نَفَس می کشد و در یک ساعت ۱۰۸۰ مرتبه و در ۲۴ ساعت ۲۵۹۲۰ مرتبه نفس می کشد. یعنی طبق فرموده ی پیامبر عزیز اسلام(ص) در ماه رمضان شخص به تعداد نفس هایی که می کشد، به او ثواب و حسنه می دهند.

و این که فرموده اند که ماه رمضان ماه برکت است، یکی از برکت هایش همین است، چه برکتی بهتر از این، بدون اینکه انسان زحمتی بکشد، این قدر حسنه و ثواب کسب کند، و این عنایت فقط در ماه مبارک رمضان مقدور است، و در ماه های دیگر سال ممکن و مقدور نیست.

اینک اگر ذکری داشته باشد و یا قرآن را هم تلاوت کند و یا کارهای نیک دیگری انجام دهد و یا نمازهای مستحبی بخواند، و یا دستگیری فقرا و ضعفا و ایتام را داشته باشد، و یا در برنامه خود تدریس و تعلیم را هم داشته باشد، و یا در کار تدریس و تعلیم و تربیت بندگان خدا تلاش نماید، روشن است که بهره های فراوان دیگری هم از ماه رمضان خواهد داشت.

 

باران رحمت الهی در این ماه

۹- و خوابتان عبادت خداست.

۱۰- و عمل شما مورد قبول درگاه خداست.

۱۱- و دعایتان در این ماه عزیز مستجاب است.

پس ای بندگان خاص خدا و ای مهمانان ضیافت الله ، با نیت های درست و دلهای پاک، خواسته هایتان را از خدا بخواهید. و بخواهید که شما را در این ماه به گرفتن روزه توفیق دهد. و نیز به تلاوت قرآن موفق سازد. و بدانید که : انسان شقی کسی است که در این ماه مورد بخشش و آمرزش خدا قرار نگیرد. و نیز می فرماید:

این نکات را رعایت کنید:

 

۱۲- با گرسنگی و تشنگی این ماه، به یاد گرسنگی و تشنگی قیامت بفتید.

۱۳- و به فقرا و محرومان صدقه بدهید.

۱۴- در ماه رمضان به بزرگانتان احترام کنید.

۱۵- و به کودکان و افراد کوچک تر، از هیچ محبتی دریغ نورزید

۱۶- در این ماه بیشتر صله ی رحم نمایید.

۱۷- زبان خود را از گفتار ناپسند و زشت نگهدارید.

۱۸- و از آنچه خدا بر شما حلال نکرده است، چشمانتان را ببندید.

۱۹- و آن چه را که شنیدنش بر شما حلال نیست، گوش ننمایید.

۲۰- و به یتیمان مهر و محبت کنید تا بر یتیمان شما مهرورزند.

۲۱- و از گناهانتان توبه کنید.

۲۲- به هنگام نماز، دو دست خود را به دعا به پیشگاه خدا بلند کنید. چه آن که آن لحظه ها بهترین لحظه هاست.

۲۳- خداوند در آن لحظات با مهر و لطف بر بندگان می نگرد. و اگر از او درخواست کنند، جواب می دهد. و وقتی او را بخوانند، لبیک می گوید. و دعای آنان را اجابت می کند.

۲۴- ای مردم! جانتان در گروه اعمال شماست، با طلب مغفرت از خدا، آزادش کنید.

۲۵- و شانه های شما از وزر و وبال گناه و زشتی های سنگینی می کند، با سجده های طولانی، آن وزر و وبال را سبک کنید.

۲۶- بدانید که خداوند به عزت خود قسم یاد کرده است که نمازگزاران و سجده کننده گان را عذاب نکند.

همچنین ببینید

هدایت تکوینی:

هدایت تکوینی: به معنی ایصال به مطلوب و گرفتن دست بندگان و گذراندن آنها از …

هدایت پروردگار نسبت به انسان چهار نوع است :

هدایت پروردگار نسبت به انسان چهار نوع است : 🍀 ۱ـ هدایت عام و تکوینی …

بهترین هدیه به امام زمان علیه السلام

🔴 بهترین هدیه به امام زمان علیه السلام   🔵 آیت الله مصباح یزدی( ره) …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *